UI/UX SEMINAR

20 & 21 Ιουλίου

Γιατί UI/UX;

Η ευρεία ευθύνη ενός σχεδιαστή UX είναι να διασφαλίσει ότι το προϊόν ρέει λογικά από το ένα βήμα στο επόμενο. Οι σχεδιαστές UI είναι υπεύθυνοι για το σχεδιασμό κάθε οθόνης ή σελίδας με την οποία ο χρήστης αλληλεπιδρά. Χρειάζεται να εξασφαλιστεί ότι το UI επικοινωνεί οπτικά τη διαδρομή που έχει σχεδιάσει ο σχεδιαστής της UX.

Διάρκεια εκπαίδευσης: 2 ημέρες  |  Κόστος συμμετοχής: 150 ευρώ

Σάββατο 20 Ιουλίου, 10:00 – 18:00

 • What is UX and why UX matter?
 • The importance of Users
 • UX vs UI Design
 • Brief for Case Study
 • User Research & Competitive Analysis
 • User Personas & User Journeys
 • Empathy Map
 • User Flows & User Goals
 • Storyboards
 • Information Architecture
 • Building Low-fi Wireframes with Balsamiq or just pen and paper

Κυριακή 21 Ιουλίου, 10:00 – 18:00

 • User Testing with your Wireframes
 • Why Testing is important & other ways of testing
 • Good UI Design Practices
 • Prototyping with Adobe XD
 • Gathering feedback and how you continue after Prototyping

Γιάννης Σμυρνιός

Instructor

Experienced Full Stack Developer with a demonstrated history of working in the information technologyand services industry. Currently leading an Angular focused team of 4. Strong engineering professionalwith a Master of Engineering (M.Eng.) focused in Computer Engineering from University of Patras.

Λένα Λέκκου

Instructor

Απασχολείται στον ευρύτερο χώρο του Design από το 2009, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια έχει εισέλθει στο χώρο της εκπαίδευσης αναλαμβάνοντας το συντονισμό του Web Department στον εκπαιδευτικό φορέα SAE στην Αθήνα. Δουλεύει παράλληλα σαν UX Designer και τον τελευταίο χρόνο διοργανώνει το Athens Gamification Meetup.

Γιάννης Παπίδης

Coding School Mentor

Ο κ. Γιάννης Παπίδης είναι Μηχανικός Πληροφορικής και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ALBA.  Είναι Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα Καινοτομίας και Ψηφιακού μετασχηματισμού και συμμετέχει στη διαμόρφωση της στρατηγικής και του οράματος της εταιρείας κατά την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1986 στην Commodore Business Machines και συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος σε 3 τεχνολογικά startups ( ComNet, Acropolis Net, PowerLine Alarm System) την δεκαετία 1990-2000.

Έχει διατελέσει Δ/ντής Πληροφορικής στον Όμιλο ΟΤΕ (IT Customer Systems  ΟΤΕ/Cosmote) οδηγώντας σημαντικά μετασχηματιστικά έργα τόσο σε συστήματα διαχείρισης της Εμπειρίας του Πελάτη όσο και σε συστήματα Λειτουργίας Πεδίου και Υποδομών. Παράλληλα συνεισέφερε στην δημιουργία & υλοποίηση καινοτόμων υπηρεσιών αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και σύγχρονα επιχειρηματικά μοντέλα. Έχει μεγάλη εμπειρία στην αυτοματοποίηση μεγάλου εύρους επιχειρησιακών λειτουργιών και βαθιά γνώση της τεχνολογίας και των συγχρόνων τάσεων της. Βρέθηκε στο δυναμικό του ΟΤΕ τον Σεπτέμβριο του 2008 ως Δ/ντής Διαχείρισης Εφαρμογών Πληροφορικής. Από το 2001 μέχρι και το 2007 κατείχε τη θέση του Δ/ντη Πληροφορικής της ΟΤΕΝΕΤ.

Γιώργος Μπράβος

Academic Director

Ο Δρ. Γιώργος Μπράβος είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (2002), και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς (2008). Από το 2009 ως το 2013 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης και εισηγητής στο ΤΕΙ Χαλκίδας. Από το 2013 εργάζεται σαν ερευνητής και λέκτορας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Από τον Οκτώβριο του 2014 είναι διευθυντής των προγραμμάτων IT και Engineering του Hellenic – American University.

Όλοι οι συμμετέχοντες, κατά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος και της εξεταστικής διαδικασίας με την παρουσίαση του group project θα λάβουν πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης και εξειδικευμένης επιμόρφωσης.

Οι υποψήφιοι θα λάβουν πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης και εξειδικευμένης επιμόρφωσης από το kariera.gr.

Η πιστοποίηση φέρει την επίσημη σφραγίδα του Coding School κατοχυρώνοντας τον έλεγχο και την έγκριση του εκπαιδευτικού φορέα για τη διασφάλιση των επαρκών ωρών παρακολούθησης και της συστηματικής συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Με όλα τα παραπάνω διασφαλίζεται η διαφάνεια των διαδικασιών εκπαίδευσης, η σωστή και επαρκής εκμάθηση του υλικού του εκπαιδευτικού προγράμματος και η διαρκής παροχή εξειδικευμένων, αξιόπιστων και υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε όλους τους εκπαιδευόμενους.

Κάθε πιστοποιητικό είναι ονομαστικό, αναφέρει την τεχνολογία εξειδίκευσης, την ημερολογιακή ολοκλήρωση του προγράμματος, υπογράφεται από τον ακαδημαϊκό και τεχνικό διευθυντή κάθε Coding School και δίδεται με τη λήξη του προγράμματος.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα δείγμα από Πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης ενός προγράμματος στο Coding School.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής και για τις 2 ημέρες είναι 150€ και περιλαμβάνει:

 • Συμμετοχή στην 2ήμερη εκπαίδευση
 • Coffee και Lunch Break
 • Λήψη του εκπαιδευτικού υλικού που θα διδαχθεί
 • Πιστοποίηση παρακολούθησης

kariera.gr, Αποστόλου Παύλου 10Α, Μαρούσι.

Γιατί να συμμετάσχω;

Αυτό το σεμινάριο θα σε βοηθήσει να σκέφτεσαι και να σχεδιάζεις με ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Θα σε βοηθήσει να δημιουργείς εμπειρίες βασισμένες στα θέλω των χρηστών. Η διαδικασία αυτή δεν είναι μόνο υπόθεση των Designers αλλά όλων όσων εμπλέκονται στην ανάπτυξη ενός προϊόντος, εφαρμογής, ιστοσελίδας κλπ.

Προϋποθέσεις

Balsamiq Mockup & Adobe XD & λογαριασμό στο Realtimeboard

Προφίλ Υποψηφίων

Developers, Designers αλλά και σε όσους εμπλέκονται στην ανάπτυξη ενός προϊόντος, εφαρμογής, ιστοσελίδας κλπ.

Impact

 Όλοι οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να κατανοήσουν το UX. Να μάθουν πως να σχεδιάζουν with the end users in mind.
Να κατανοήσουν το Thinking Process. Να μάθουν πως να δημιουργούν  Lo-fi και High-fi Prototypes.

Το ήξερες;

Το 52% των χρηστών έχει δηλώσει ότι μια κακή εμπειρία με κάποια mobile εφαρμογή θα έκανε λιγότερο πιθανό να συνεργαστούν με μια εταιρεία.

Με την έρευνα και τη χρήση των καλύτερων πρακτικών UX, μπορείτε να σταματήσετε να χάνετε χρόνο και να μειώσετε το χρόνο ανάπτυξης ως σύνολο μέχρι και 50%.

Προϊοντικοί Χορηγοί

Hiring Partners

Σε κάθε Coding School συμμετέχουν τουλάχιστον 2 Hiring Partners που αναζητούν τους επόμενους συνεργάτες τους.