Online Seminar
Predictive Analytics & ΒI

Έλα να μάθεις τεχνικές και μεθόδους για την ανάλυση δεδομένων και κάνε έγκυρες προβλέψεις.

online μαθημάτων

Θα μάθεις:

Απευθύνεται σε όσους έχουν:

Τι θα χρειαστώ;

Τι είναι το Predictive Analytics and BI Online Seminar?

Το σεμινάριο Predictive Analytics and Business Intelligence έχει σχεδιαστεί ώστε να δώσει τα απαραίτητα εφόδια σε ένα Data Scientist να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τα ιστορικά του δεδομένα και να προβεί μεθοδικά σε ασφαλή συμπεράσματα. 

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τεχνικές μηχανικής μάθησης και ανάλυσης δεδομένων, ενώ μαθαίνοντας για την Python και τις βιβλιοθήκες της θα μπορέσουν απλά και πρακτικά να εξοικειωθούν με τους αλγόριθμούς και να κάνουν προβλέψεις.

 Ο συγκεκριμένος κλάδος χρησιμοποιεί τα δεδομένα που διαθέτει, αλγορίθμους στατιστικής και μηχανικής μάθησης για να αναγνωρίσει μελλοντικά αποτελέσματα, τα οποία βασίζονται σε μοτίβα των ιστορικών δεδομένων. Στόχος είναι να περάσουμε από το στάδιο του γνωρίζουμε τι έχει συμβεί, στο στάδιο του να προβλέπουμε τι θα συμβεί στο μέλλον. 

Σήμερα, οι οργανισμοί ανά τον κόσμο έχουν αναγνωρίσει την αξία των δεδομένων που διαθέτουν και τα χρησιμοποιούν ώστε να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της επιχείρησης τους.

Μερικές από τις πιο κοινές εφαρμογές είναι:

• Ανίχνευση απάτης/νοθείας (Detecting fraud) 

• Βελτίωση προωθητικών ενεργειών/ marketing campaigns

• Βελτίωση επιχειρησιακών λειτουργιών

• Ελαχιστοποίηση ρίσκου στη λήψη αποφάσεων 

Ανεξάρτητα από το χώρο στον οποίο εργάζεσαι, το σεμινάριο μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις λειτουργικά και διαχειριστικά θέματα παίρνοντας ακριβείς αποφάσεις.

Young man working at home
του Coding School

Γιατί να το παρακολουθήσω;

Σάββατο 14/11

10:00 - 13:00

Κυριακή 15/11

10:00 - 13:00

Σάββατο 21/11

10:00 - 13:00

Κυριακή 22/11

10:00 - 13:00

Σάββατο 28/11

10:00 - 13:00

Σάββατο
5/12

10:00 - 13:00

Instructor

Σωκράτης Σοφιανόπουλος

Ο Σωκράτης Σοφιανόπουλος αποφοίτησε από το τμήμα Computer Science του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2002) και είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος Distributed & Multimedia Information Systems από το Dept. of Computer Science of Heriot-Watt University, Edinburgh (2003). Έχει  PhD δίπλωμα από το Electrical και Computer Engineering από το National Technical University of Athens (NTUA) όπου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2010, σε μια έρευνα του ILSP on Language Modelling for Machine Translation Systems and multi-objective optimisation techniques.  Από το 2005 είναι ερευνητικός συνεργάτης και μηχανικός λογισμικού στο  ILSP. Η έρευνά του περιλαμβάνει  Language Processing, machine translation, machine learning with emphasis on evolutionary computation approaches, data modeling etc. Έχει εργαστεί σε πολλά European R&D programs (METIS-II (FP6-IST-003768), PRESEMT (FP7-ICT-248307)), QTLaunchPad (FP7-ICT-296347), ELRC (European Language Resource Coordination). Από τον Οκτώβριο 2016 είναι βοηθός λέκτορα στο Ελληνοαμερικάνικο Κολέγιο.

profilepic_sofianopoulos

In a nutshell

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν μάθει:

Βασικές έννοιες μηχανικής μάθησης και ανάλυσης δεδομένων

-Βασικές γνώσεις προγραμματισμού με την Python

-Να χρησιμοποιούν βιβλιοθήκες της Python για την ανάλυση δεδομένων και την εξαγωγή αναφορών (reporting)

-Να καθαρίζουν τα υπάρχοντα δεδομένα τους, διασφαλίζοντας την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και μειώνοντας το περιθώριο λάθους

-Πως αντιμετωπίζουμε ελλιπή δεδομένα

-Data summarization & μεθόδους aggregation

Πληροφορίες για τα Coding School

Στο Coding School η κάθε αίτηση φοίτησης περνά μια διαδικασία αξιολόγησης, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η συμμετοχή σου θα σου αποφέρει τη γνώση που επιθυμείς.

Θα ενημερώνεσαι από εμάς είτε τηλεφωνικά, ή μέσω e-mail σε κάθε στάδιο της αίτησής σου.

Όλοι οι συμμετέχοντες, κατά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα λάβουν πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης και εξειδικευμένης επιμόρφωσης.

Το πιστοποιητικό είναι ονομαστικό, αναφέρει την τεχνολογία εξειδίκευσης και υπογράφεται από τον ακαδημαϊκό και τεχνικό διευθυντή του Coding School.

Μάθε επίσης