Mobile App

Coding School

29 Σεπτεμβρίου - 11 Νοεμβρίου
Days
Hours
Minutes
Seconds

Hiring Partners

Mobile App

Οι εφαρμογές αλλά και τα παιχνίδια που απολαμβάνουμε στα smartphone και τα tablet μας, δεν είναι κάτι περισσότερο από προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί από προγραμματιστές.

Πώς όμως δημιουργούνται αυτές οι εφαρμογές;

Γιατί Mobile App;

Οι εφαρμογές κινητών τηλεφώνων αποτελούν έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους παγκοσμίως. Τα mobile apps αναμένεται να καταλάβoυν μερίδιο 30% της παγκόσμιας αγοράς, καθώς οι χρήστες που αποκτούν smart phones αυξάνονται κατά 10% ετησίως.

Οι επιχειρήσεις μετασχηματίζονται προσπαθώντας να προσαρμοστούν στην digital εποχή και αναζητούν τους μελλοντικούς τους Mobile app developers που θα απλοποιήσουν υπαρκτές, σύνθετες και χρονοβόρες διαδικασίες με σκοπό την εξυπηρέτηση του χρήστη σε λιγότερο χρόνο, με λιγότερο κόπο και λιγότερο κόστος.

Day Topic Sessions
29/9/2018 Android Basics Welcome speech & training objectives
Install and use Android Studio
Basic Project setup
Gradle
Activity / Fragments
Activity / Fragments
30/9/2018 Android Basics (Cont.) Activity / Fragments
Basic UI components
Basic UI components
Styles / Themes
06/10/2018 Android Basics (Cont.) Lists / Recycler Views
Lists / Recycler Views
Android Manifest
Introduction to Material Design
13/10/2018 Teams Coding Project, GIT, Architecture Group projects’ team work
Introduction and course projects ideas; teams formation
Introduction to GIT
Introduction to Clean architecture
MVC Architecture
14/10/2018 Android Advanced / Clean Architecture MVP Architecture
MVP Architecture
MVP Architecture
State of Art Android libraries
20/10/2018 Android Advanced / Clean Architecture (cont.) Networking- HTTP
Networking- HTTP
Networking- HTTP
Teams working on coding project
21/10/2018 Android Advanced / Clean Architecture (cont.) REST Principles
REST Principles
Teams working on coding project
27/10/2018 Android Advanced / Clean Architecture (cont.) Android local storage and databases
Android local storage and databases
Teams working on coding project
03/11/2018 Android Advanced / Clean Architecture (cont.) Google ROOM database
Google ROOM database
Google ROOM database
Teams working on coding project
10/11/2018 CV Consulting | Coding Project CV Consulting
Teams working on Coding Project
11/11/2018 Digitalisation & Innovation |Projects presentations & Certifications Digitalisation & innovation
Hiring partners presentations
Presentations – Certifications

Κάθε Coding School που διεξάγεται έχει έναν Academic Director και έναν Technical Director, που μαζί διασφαλίζουν τόσο το σωστό πλαίσιο γνώσεων όσο και τις διαδικασίες για την τεχνική εφαρμογή τους.

Γιάννης Παπίδης

Coding School Mentor

Ο κ. Γιάννης Παπίδης είναι Μηχανικός Πληροφορικής και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ALBA.  Είναι Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα Καινοτομίας και Ψηφιακού μετασχηματισμού και συμμετέχει στη διαμόρφωση της στρατηγικής και του οράματος της εταιρείας κατά την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1986 στην Commodore Business Machines και συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος σε 3 τεχνολογικά startups ( ComNet, Acropolis Net, PowerLine Alarm System) την δεκαετία 1990-2000.

Έχει διατελέσει Δ/ντής Πληροφορικής στον Όμιλο ΟΤΕ (IT Customer Systems  ΟΤΕ/Cosmote) οδηγώντας σημαντικά μετασχηματιστικά έργα τόσο σε συστήματα διαχείρισης της Εμπειρίας του Πελάτη όσο και σε συστήματα Λειτουργίας Πεδίου και Υποδομών. Παράλληλα συνεισέφερε στην δημιουργία & υλοποίηση καινοτόμων υπηρεσιών αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και σύγχρονα επιχειρηματικά μοντέλα. Έχει μεγάλη εμπειρία στην αυτοματοποίηση μεγάλου εύρους επιχειρησιακών λειτουργιών και βαθιά γνώση της τεχνολογίας και των συγχρόνων τάσεων της. Βρέθηκε στο δυναμικό του ΟΤΕ τον Σεπτέμβριο του 2008 ως Δ/ντής Διαχείρισης Εφαρμογών Πληροφορικής. Από το 2001 μέχρι και το 2007 κατείχε τη θέση του Δ/ντη Πληροφορικής της ΟΤΕΝΕΤ.

Γιώργος Μπράβος

Academic
Director

Ο Δρ. Γιώργος Μπράβος είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (2002), και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς (2008).  Από το 2009 ως το 2013 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης και εισηγητής στο ΤΕΙ Χαλκίδας. Από το 2013 εργάζεται σαν ερευνητής και λέκτορας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.  Από τον Οκτώβριο του 2014 είναι διευθυντής των προγραμμάτων IT και Engineering του Hellenic – American University.

Πέτρος Ευθυμίου

Instructor

As an individual, I am thrilled about working with cutting edge technologies and I am willing to work very hard. I am delighted about broadening my knowledge and improving my skills.

Furthermore I am committed to deliver high quality maintainable and extendable code. I always found software engineering and high quality code one of the most essential and important principles of a professional developer.

Όλοι οι συμμετέχοντες, κατά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος και της εξεταστικής διαδικασίας με την παρουσίαση του group project θα λάβουν Πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης και εξειδικευμένης επιμόρφωσης.

Η πιστοποίηση φέρει την επίσημη σφραγίδα του Coding School κατοχυρώνοντας τον έλεγχο και την έγκριση του εκπαιδευτικού φορέα για τη διασφάλιση των επαρκών ωρών παρακολούθησης και της συστηματικής συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Με όλα τα παραπάνω διασφαλίζεται η διαφάνεια των διαδικασιών εκπαίδευσης, η σωστή και επαρκής εκμάθηση του υλικού του εκπαιδευτικού προγράμματος και η διαρκής παροχή εξειδικευμένων, αξιόπιστων και υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε όλους τους εκπαιδευόμενους.

Κάθε πιστοποιητικό είναι ονομαστικό, αναφέρει την τεχνολογία εξειδίκευσης, την ημερολογιακή ολοκλήρωση του προγράμματος, υπογράφεται από τον ακαδημαϊκό και τεχνικό διευθυντή κάθε Coding School και δίδεται με τη λήξη του προγράμματος.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα δείγμα από Πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης ενός προγράμματος στο Coding School.

Το Mobile App Coding School έχει διάρκεια 2 μηνών. Τα μαθήματα διεξάγονται 7 Σάββατα και 4 Κυριακές, ενώ οι ώρες πραγματοποίησης των μαθημάτων είναι 10:00 π.μ. – 17:00 μ.μ.

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 29/9

 

Κόστος συμμετοχής: 450€

Τοποθεσία: OTE Academy

Statistics

Στατιστικά δείχνουν ότι ο μέσος Έλληνας ξοδεύει περισσότερες από τέσσερις ώρες την ημέρα στο κινητό του. Ενώ πιθανότατα μόνο μερικές εφαρμογές αποτελούν το κύριο όγκο της συνολικής αυτής χρήσης.

Προϊοντικοί Χορηγοί

 

Computational Thinking

Ζούμε στην εποχή όπου εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης της τεχνολογίας πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. Όμως το σημαντικότερο είναι να καταφέρνουμε να ξε-μάθουμε ότι γνωρίζουμε ήδη και να το ξανά μάθουμε από την αρχή. Έχουμε περάσει λοιπόν στην εποχή του Computational Thinking.

Computational Thinking